Nieuwe decaan Geesteswetenschappen

24 November 2016

De nieuwe decaan van Geesteswetenschappen is bekend: Mark Rutgers volgt Wim van den Doel op, die per 1 januari naar de Raad van Bestuur van NWO vertrekt.

Rutgers heeft een ruime bestuurlijke ervaring, maar opvallend is dat hij die grotendeels heeft opgedaan buiten de geesteswetenschappen. Momenteel is hij nog directeur van de Graduate School of Social Sciences aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij hoogleraar filosofie van het openbaar bestuur is.

In de jaren tachtig studeerde hij wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. In 1993 promoveerde hij op de bestuurskunde als kennisintegrerende wetenschap. Later was hij onder meer bestuurskundehoogleraar, gespecialiseerd in de filosofie en ethiek van het openbaar bestuur, en bestuurslid van de Leidse Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Nu keert hij dus terug naar de Leidse Geesteswetenschappen, althans: daarin is de faculteit Wijsbegeerte sinds 2008 verenigd met de faculteiten Godgeleerdheid, Letteren en de Academie der Kunsten. Rutgers gaat ook de leerstoel Wijsbegeerte; sociale filosofie bekleden.

Al voor de officiële benoeming door het College van Bestuur toonde de geesteswetenschappenraad zich tijdens de faculteitsraadsvergadering afgelopen maand verheugd over de keuze. Raadsvoorzitter Jan Sleutels noemde het positieve advies dat de raad uitbracht ‘echt unaniem’.

‘We mogen onszelf feliciteren met zo’n kandidaat’, zei bestuurslid Menno Tuurenhout over zijn toekomstige collega. Rutgers start op 1 maart. MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

24 November 2016