FOM-subsidies

24 November 2016

Drie Leidse wetenschappers hebben een subsidie toegekend gekregen uit de FOM-Projectruimte, bedoeld voor kleinschalige natuurkundeonderzoeksprojecten. Milan Allan gaat met de subsidie het spinkarakter van hoge-temperatuur-supergeleider onderzoeken; Stefan Semrau onderzoekt de groei van kankercellen en Carlo Beenakker verkent de elektrische transporteigenschappen van onlangs ontdekte Weyl-semimetalen. In totaal werden er twaalf aanvragen gehonoreerd, waarvoor 5,3 miljoen euro beschikbaar is. Vier ervan gingen naar de TU Delft en de Radboud Universiteit Nijmegen kreeg er eveneens drie. Ook ging er deze week 15,1 miljoen euro naar zeven zogenaamde Vrije FOM-programma’s, waarin wetenschappers van verschillende universiteiten en andere instellingen samenwerken. Bij twee van die programma’s zijn ook Leidse onderzoekers betrokken FOM, de Stichting voor Fundamenteel onderzoek der Materie, is momenteel nog een onderdeel van wetenschapsfinancier NWO, die momenteel opnieuw wordt ingericht. Volgend jaar wordt FOM geïntegreerd in het nieuwe NWO.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

24 November 2016