Exchange student is geldmachine

24 November 2016

Internationale studenten leveren Nederland na hun studie jaarlijks 1,57 miljard op. Dat berekende EP-Nuffic op basis van gegevens van het CBS en het CPB.

Het gaat om de studenten die na hun studie in Nederland blijven. Volgens een schatting van EP-Nuffic zet minstens een kwart van de internationale studenten hun leven voort in Nederland. Van de studenten die in 2008, 2009 en 2010 afstudeerden, waren er vijf jaar later nog respectievelijk 42, 38 en 36 procent in Nederland.

Momenteel volgen bijna 75.000 internationale studenten uit 161 verschillende landen een hbo- of wo-opleiding in Nederland. Dat is tien procent van het totaal aantal studenten. Aan de Universiteit Leiden studeren dit collegejaar 2.750 niet-Nederlandse studenten, van 105 verschillende nationaliteiten.

Vooral studenten van de richtingen techniek, gezondheid en natuur blijven langer, maar het verschilt ook per land. Studenten uit Duitsland, China, Indonesië, Polen en België hebben volgens het rapport van EP-Nuffic een hogere ‘stayrate’.

EP-Nuffic, waarin de Nuffic en het Europees Platform vorig jaar fuseerden, houdt zich bezig met de internationalisering van het hoger onderwijs. De cijfers werden gepresenteerd in aanloop naar de Week van de internationale student, van 21 tot 25 november.

Verschillende studenten, de Study in Holland-reporters, laten deze week op social media hun Nederlandse studentenleven zien.

De Chinese Zhu Liu, die International Relations & Diplomacy studeert aan de Universiteit Leiden, presenteert haar studentenstad Den Haag.

MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

24 November 2016