Nog geen "ja" voor Humanities Campus

17 November 2016

Een doorbraak in de bouwplannen voor een nieuwe Humanities Campus? Niet volgens de bewoners van de sociale huurwoningen die daarvoor zouden moeten wijken.

Twee weken terug maakte de universiteit bekend dat de locatie van Plexus onderzocht wordt als alternatieve locatie voor 23 woningen. ‘Doorbraak is misschien een heel groot woord, maar onze gesprekken met de bewoners zijn in een heel ander perspectief terechtgekomen’, deelde Menno Tuurenhout van het faculteitsbestuur afgelopen raadsvergadering van geesteswetenschappen nog even mee. ‘De plannen vallen erg goed’, zegt Tuurenhout. ‘Maar: er is nog geen "ja" gezegd.’

Vorig jaar was 91% van de bewoners tegen de sloop en een verhuizing naar de Paviusstraat, die toen als alternatieve woonplek werd genoemd. M. Komst wijst namens de bewonerscommissie van het Doelencomplex per mail nog eens op dat percentage: ‘U kunt net zo goed als wij aftellen dat er bij sloop met dit halve aanbod 35 bewoners naar de Paviusstraat moeten verhuizen, terwijl ze met 91 procent hebben aangegeven dat niet te willen.’ De commissie vraagt zich af waarom de universiteit geen garantie op een tweede locatie binnen de singels wil geven.

MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 November 2016