Nieuw in Oxford: het Leiden Square

17 November 2016

Oxford heeft nu een Leiden Square. Het plein werd op 12 november geopend in aanwezigheid van de Leidse burgemeester, Henri Lenferink, om het 70-jarig bestaan van de band tussen de twee zustersteden te vieren.

Oxford heeft al een Bonn Square, vernoemd naar Bonn in Duitsland. Met Leiden Square erbij zijn nu de twee oudste zustersteden van Oxford gerepresenteerd, zegt de gemeenteraad van de Britse universiteitsstad.

Bob Price, hoofd van de gemeenteraad van Oxford: ‘De benoeming van Leiden Square is een mogelijkheid om stil te staan bij onze vriendschap, terwijl we de zeventigste verjaardag van de stedenband naderen. En om de tragische gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog te herdenken, die Bonn, Leiden en Oxford samenbracht’.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 November 2016