Geen commentaar: Fooddealers

Door Vincent Bongers Dit had een noodkreet kunnen zijn, of een smeekbede, uitgesproken met tranen in de ogen, en knorrende maag:

‘Oh, Leidse horeca. Verlos ons van de spinaziestamppotfantasie met rubberachtige gehaktbal, opgediend door het Universitair Facilitair Bedrijf. Zorg ervoor dat we niet langer keiharde broodjes of juist zompige panini’s hoeven te eten. Maak een einde aan die maaltijden die uren onder schroeiende lampen staan, waardoor de aardappelpuree zo’n naar korstje krijgt. Beste uitbater. Geef ons alstublieft dagelijks de keuze uit heerlijke versbereide gerechten.’

Maar al deze dramatiek is helemaal niet nodig. De taal van geld is veel overtuigender. Dit is dan ook een zakelijk advies aan de Leidse horeca. Nog gratis ook: die free lunch bestaat dus wel degelijk.

Beste gastronomische ondernemer: zoek een afgeragd vrachtwagentje, zaag een stuk uit het laadgedeelte, en hoppa: een foodtruck. Het hoeft niet fancy te zijn, want echte concurrentie is er niet. Zelfs als u een crowdfundingactie opstart, zullen gulle donateurs van binnen de universitaire gemeenschap graag betalen.

Maak vervolgens een mooie selectie van vlees- en vegetarische gerechten. Denk ook aan de groeiende groep veganisten. Parkeer de foodtruck bij het Gorlaeus, en u zult zien dat er al snel een zwerm uitgehongerden op u afkomt. Pas deze procedure ook toe bij de andere gebouwen van de universiteit. U gaat zoveel verkopen dat u uitgroeit tot dé horeca-tycoon van Leiden.

Er zijn er nog meer mogelijkheden. Er was al een pop-UB, die succesvol studenten uit de overvolle bibliotheek wist te lokken. Start een pop-up kantine. Of nog makkelijker: er zijn, binnen de Singels tenminste, zat koffietenten en restaurants die een gouden zaak zouden kunnen doen door zich meer op studenten te richten.

Ook de universiteit zal u heimelijk dankbaar zijn. Studenten en medewerkers die uit andere steden of landen komen, schrikken zich in Leiden rot van het schrale kantine-aanbod. Mocht u instappen dan doet dat de corporate brand van de universiteit goed. En dat is dan weer gunstig voor stad en horeca.
U ziet, dit plan kan niet mislukken.

Mocht er nog niemand overtuigd zijn, dan zijn we genoodzaakt ons te richten op dubieuzere dienstverleners. Leidse penoze, de stap van drugs- naar fooddealer is zo gemaakt. Vergeet de poeders en pillen en hang de binnenkant van je jas voortaan vol voedzame eiwitten.

Wij beloven: succes verzekerd. Want met de huidige kantine-schraalte zijn wij wanhopige academici zelfs bereid om voor fikse bedragen grammetjes quinoa en andere superfoods weg te werken. Help ons. Het geld ligt, kortom, voor het oprapen. En het is nog legaal hosselen ook.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Ontsnapt uit de hel

Studente Ji Young Lee en cartoonist Sung Kuk Choi vluchtten allebei uit Noord-Korea. …

Achtergrond

Best een brave jongen

Behalve zijn nieuwe roman Het valse seizoen presenteert auteur Christiaan Weijts ook Een …

Wetenschap

Gaaponderzoek

Alexandre Marraffa (22, masterstudent geneeskunde en biomedische wetenschappen) …

Nieuws

Straks minder naar de wc

De faculteit Rechten scherpt het beleid om fraude bij tentamens te voorkomen aan. Tijdens …

English page