Egyptisch speltbier

17 November 2016

Het Rijksmuseum van Oudheden verkoopt vanaf 23 november Egyptisch bier. Ter gelegenheid van de heropening van de Egyptische afdeling van het museum (zie ook: Bonus: 47 baby-crocs), brouwde Leidse brouwerij Pronck, samen met cultureel ondernemer en oud-Egyptologiestudent Janko Duinker, een biertje dat gebaseerd is op het brouwsel dat de oude Egyptenaren maakten. Zo gebruikten ze net als in de oudheid spelt, en vermengen ze het graan met korianderzaad. Het heet Hnq.t, dat spreek je uit als Hèn-Kèt. Er zijn 5000 bierflesjes gebrouwen. De biertjes zijn vanaf woensdag te koop in koffiehuis Het Gerecht en in Oudheden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 November 2016