Verfbom vanwege Trump-vlag

10 November 2016

In de nacht van zaterdag op zondag vloog er een verfbom tegen het raam van een studentenhuis aan de Morsweg. Achter het raam hing een vlag van Donald Trump, in de fusie op de eerste verdieping.

‘Mijn kamer is naast de fusie. Daar lag ik op dat moment te slapen. We hebben niets gehoord’, vertelt bewoner Jos Engelkes (22, politicologie). De vlag is van zijn huisgenoot, die er liever niets over wil zeggen.

‘Pas toen we zondagochtend in de fusie kwamen, zagen we verf op het raam’, vertelt Engelkes. ‘We zijn nog naar beneden gelopen, om te kijken of er meer te zien was. Er lag één zo’n zakje van een verfbom op de stoep. Het was duidelijk gericht op ons raam.’ De politie kwam ’s middags langs, maar er is nog geen aangifte gedaan. Het pand is van studentenhuisvester DUWO. ‘Daar nemen we vanmiddag nog even contact mee op. Het is ook een verzekeringskwestie, want de verf moet natuurlijk wel opgeruimd worden.’

De vlag hangt er inmiddels niet meer. ‘De huisgenoot die hem had opgehangen, heeft hem vannacht meegenomen naar een uitslagenavond. Waarschijnlijk heeft hij hem om zichzelf heengeslagen’, denkt Engelkes. Zelf volgde hij de uitslagen thuis, met enkele andere huisgenoten. ‘Wel een beetje in shifts hoor. Als het lang duurde, pakten we onze slaap.’ De overwinningsspeech zagen ze in elk geval wel. ‘Dat was niet Trump op zijn scherpst’, vindt Engelkes. ‘Niet dat hij lief was. Alhoewel, misschien was hij zelfs wél lief.’

MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

10 November 2016