'Ook slimme mensen gaan los'

Studente criminologie Angelica Askamp (links) doet mee aan Oh Oh Daar gaan we weer. Foto’s RTL.

Voor het vervolg van de hitshow Oh Oh Cherso uit 2009, stuurde RTL een nieuwe groep Haagse soapies op vakantie, deze keer naar Mallorca.

In Oh Oh Daar gaan we weer worden ze 24/7 in de gaten gehouden door al dan niet verborgen camera’s, terwijl ze daar werken en feesten. Leidse studente Angelica Askamp, oftewel Angie, deed mee. ‘Wat ik doe, doet de rechter ook. Het enige verschil is dat ik ermee op televisie kom.’

‘Het viel me erg mee!’ zegt ze over de eerste aflevering. ‘Je weet natuurlijk nooit wat ze in de montage doen, en hoe je overkomt. Maar ik doe niet aan spijt, je bent overal zelf bij.’

De half-Spaanse Angelica doet nu een pre-master en begint in februari aan haar master Forensische Criminologie. Ze is de enige hoogopgeleide van de groep. Niet dat het iets uitmaakte, zegt ze. ‘Soms zei ik wel iets en dan zeiden ze: ‘komt mevrouw Universiteit hoor!’ Maar verder niet.’ Lachend: ‘Ze kunnen alleen de naam van mijn studie nog steeds niet uitspreken. Maar ik oordeel niet. Ik vind niet dat het niveau waarop je studeert zegt hoe slim je bent.’

‘Ik vind het wel leuk om te laten zien dat mensen van de universiteit ook los kunnen gaan. Het lijkt door die shows net alsof alle mensen die dat doen dom zijn. Ik wil laten zien dat dat niet zo is.’

Ze wil na haar studie werken bij de recherche. Is ze niet bang dat de show haar toekomstige carrière negatief beïnvloedt? ‘Dat zou ik echt oneerlijk vinden. Dat feesten doe ik privé, dat heeft niks te maken met hoe goed ik in mijn werk zou zijn.’

Tegen een eigen realityshow, zoals haar voorgangster Samantha de Jong (beter bekend als Barbie), zou ze geen nee zeggen. ‘Mijn grootste droom is beroemd worden. Ik hou ook van zingen, dansen en acteren. Mijn andere droom is de recherche, maar misschien kan ik dat wel combineren. Dat doen Peter R. de Vries en John van de Heuvel toch ook?’
Oh Oh Daar gaan we weer is elke dinsdag om 20.30 te zien op RTL 5. AK

Deel dit bericht:

Voorpagina

Ik h

Terwijl Minerva feestend toekeek hoe Trump won, deden studenten journalistiek …

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

Nieuws

Hulp voor commissies

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) lanceerde afgelopen week een document met …

Rubrieken

English page

Tear gas on campus

Molotov cocktails, rubber bullets and a fire-extinguishing-foam death: there’s …