Eigen student eerst

10 November 2016

Nederlandse studenten zouden voorrang moeten krijgen bij opleidingen met een numerus fixus, vindt de PVV. Kamerlid Harm Beertema diende een motie daarover in bij de Tweede Kamer: ‘Internationalisering mag niet ten koste gaan van de capaciteiten, kwaliteiten en de mogelijkheden van de Nederlandse student.’
Die motie haalde het niet, maar kreeg wel steun van CDA, SP en SGP. Minister Bussemaker had de motie eerder ontraden: universiteiten mogen geen onderscheid maken tussen Nederlandse en andere Europese studenten, van de wet. Bovendien leveren internationale studenten de Nederlandse universiteiten veel geld op.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

10 November 2016