Wellicht woningen in Plexus

3 November 2016

De universiteit is hard op zoek naar alternatieve woonplekken voor de buren van het Lipsius. 58 sociale huurwoningen moeten namelijk wijken voor de bouw van een nieuwe Humanities Campus. De locatie van Plexus wordt nu onderzocht.

‘Al eerder hebben we de locatie aan de Paviusstraat aangeboden. Dat aanbod staat ook nog’, zegt universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke.

Dat terrein, achter het station, kon op een bewonersbijeenkomst eind vorig jaar nog niet op veel goedkeuring rekenen. ‘Ik zit liever tien jaar hier in de herrie, dan dat ik daar doodga’, riep een van de bewoners toen. De universiteit is sindsdien op zoek gegaan naar ruimte in de binnenstad en kwam uit in de Kaiserstraat, waar nu Plexus zit.

Daar zouden 23 woningen kunnen komen. Waar de faciliteiten en organisaties uit Plexus naartoe zouden moeten, is nog niet bekend. ‘Het is sowieso iets dat pas over een paar jaar gaat spelen. Maar het is niet ondenkbaar dat er een Plexushoek in de nieuwe Humanities Campus komt’, zegt Van Overbeeke. ‘Dat is immers vlakbij, en op een centrale plek. Een nieuw gebouw brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee.’

Voordat de universiteit met haar voorkeursmodel voor de campus aan de slag kan, moet minstens zeventig procent van de bewoners akkoord zijn. Dat is een van de voorwaarden die woningcorporatie De Sleutels stelt voor de sloop van de woningen.

MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

3 November 2016