Studenten klagen vaker

3 November 2016

Studenten dienen steeds vaker een klacht in tegen een besluit van hun universiteit. Leiden voert de klachtenranglijst aan.

Het Hoger Onderwijs Bureau (HOP) ging turven en kwam uit op een totaal van 2032 klachten in 2015. Een recordaantal. Een jaar eerder stopte de teller bij 1937 klachten. In 2013 werden er 1696 klachten genoteerd.
Het HOP heeft de cijfers ook per universiteit uitgesplitst. Leiden scoort het hoogst van alle universiteiten met 303 klachten in 2015. In 2014 was dat getal 304, maar in 2013 waren er een stuk minder klachten: 253. Dat Leiden op nummer een staat is niet verbazingwekkend. Het invoeren van het bindend studieadvies in het tweede jaar, dat inmiddels alweer geschrapt is, zorgde voor een flink aantal beroepschriften tegen besluiten van examencommissies. Maar ook in de jaren voor het advies in het tweede jaar was er al een flinke stijging in het aantal klachten in Leiden. VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

3 November 2016