Meer geld voor techniek

3 November 2016

De studentgeledingen van de Technische Universiteiten (Delft, Eindhoven, Wageningen, Enschede) en ISO willen dat er vanuit Den Haag meer geld vrijkomt om te toestroom van studenten te kunnen accommoderen.

Dat schrijven ze in een brief aan minister Bussemaker van Onderwijs. Ze maken zich zorgen over de uitpuilende collegezalen, geschrapte practica, en kleinschalige werkgroepen die vervangen zijn door grote colleges. Het ruimtegebrek is zodanig dat sommige colleges in bioscopen gegeven worden, zo staat in de brief. Bart Verhaegh van TU Eindhoven: ‘Leren pipetteren gaat zelfs met software in plaats van een pipet.’ De studentgeledingen willen dat Den Haag ‘boter bij de vis levert’. ‘De VVD noemt in haar verkiezingsprogramma 78 keer het woord innovatie’, zegt Peter Vinke uit Delft. ‘Het is tijd dat zij zorgt dat het hoognodige geld in de TU’s, dé bronnen van innovatie, wordt gestoken.’ AK

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

3 November 2016