Studenten verlost van harde houten bankjes

27 Oktober 2016

Studenten van de faculteit van Governance en Global Affairs in Den Haag krijgen volgend jaar niet langer college in het Diligentiatheater en de Kloosterkerk.

In het complex in de Wijnhaven dat binnenkort in gebruik wordt genomen zitten twee nieuwe collegezalen. Een met 548 stoelen, en een die ruimte biedt aan 312 studenten.

Jolanda Riel van het faculteitsbestuur liet onlangs tijdens de faculteitsraadvergadering wel weten dat de auditoria niet geschikt zijn voor het afnemen van tentamens. De tribune loopt op en dat werkt afkijken in de hand. De tentamens vinden dus buiten de Wijnhaven plaats.

Haagse studenten krijgen onder andere college in het Diligentiatheater en de Kloosterkerk. In de kerk is volgens studenten in de raad niet genoeg plek, of het geluid is niet goed. Ook werd er in het verleden wel eens geklaagd over de harde houten bankjes. In de Wijnhaven vestigt zich onder andere het Instituut Bestuurskunde. Ook het nieuwe Institute of Security and Global Affairs en het Centre for Modern Urban Studies worden daar gehuisvest.

Er komt in de Wijnhaven ook een grote balie voor studentenzaken en de onderwijsadministratie vindt er onderdak. Het faculteitsbestuur en -bureau komen in de Schouwburgstraat. Samen met het Centre for Professional Learning, het Dual PhD Centre en het Centre for Innovation.

Het university college zit al in het gebouw aan het Anna van Buerenplein. De faculteit vertrekt uit het pand aan de Lange Houtstraat en uit de kantoren in Stichthage boven het Centraal Station.

De faculteit is nog op zoek naar een pand voor studentvoorzieningen, een Haagse variant op Plexus. Een plek om te vergaderen, mogelijk ook met sportfaciliteiten.

De oplevering van Wijnhaven loopt volgens planning. De eerste groep medewerkers verhuist vanaf 28 november. Studenten volgen er vanaf begin februari 2017 hun eerste colleges. VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

27 Oktober 2016