B

27 Oktober 2016

De nieuwe Science Campus kampt nog steeds met problemen. Afgelopen zomer knapte een leiding van de sprinkler-installatie, en kwamen meerdere verdiepingen blank te staan.

Het onderzoek naar de installatie loopt nog steeds, legde directeur bedrijfsvoering Dirkje Schinkelshoek uit tijdens de faculteitsraadvergadering van vorige week. Ze benadrukte dat de lege sprinklerleidingen niet betekenen dat er ook verhoogd brandgevaar is: de faculteit zet 24 uur per dag brandwachten in. Ook de sprinklers in de nieuwe parkeergarage kampen met problemen en moeten geheel vervangen worden: parkeren kan pas vanaf februari.
Een ander probleem met de nieuwbouw laat zich lastiger oplossen: de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is de afgelopen jaren flink gegroeid, dus het is proppen met de studenten. ‘We zullen de komende jaren huisvestingsproblemen blijven ondervinden’, aldus Schinkelshoek. Het huidige ontwerp voor de volgende nieuwbouwfase zou te klein zijn, dus het ontwerp moet opnieuw tegen het licht. De verwachting, gebaseerd op cijfers van het Ministerie van Onderwijs, is dat de studentenaantallen van de FWN tot 2023 zullen blijven stijgen.

BB

Eerder in Mare: Fouten bij bouw bètacampus

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

27 Oktober 2016