Titus de Taxus is dood

13 Oktober 2016

De gemeente Leiden heeft Titus de Taxus omgezaagd. Titus was misschien wel de beroemdste boom van Leiden en in elk geval de eerste met een Twitter-account. Tot 2014 stond de honderd jaar oude taxus in de voortuin van de Oude UB, op Rapenburg 70. Ter gelegenheid van de kroning van Willem Alexander, in 2013, werd daar een koningslinde geplant. Drie vlaggenmasten moesten daarvoor verplaatst worden, en dáárvoor moest dan weer de taxus wijken. Na protesten werd Titus niet gekapt, maar verplaatst naar het Marepark. De afgelopen twee jaar ging het lang niet altijd goed met de boom. Bijvoeren met speciale korrels mocht niet meer baten, meldt Sleutelstad. Uiteindelijk zag de gemeente Leiden zich genoodzaakt de zaag te hanteren.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

13 Oktober 2016