Ontgroeningen

6 Oktober 2016

Na het Groningse Vindicat kampt nu ook het Amsterdamse corps ASC/AVSV met ontgroeningsproblemen. Drie studenten belandden tijdens een dispuutsontgroening in het ziekenhuis. Een met een darminfectie, een ander werd opgenomen met een longontsteking, een derde verstuikte zijn beide enkels, aldus de NOS. In totaal deden er twaalf studenten mee aan de ontgroening. De studenten moesten vorige maand in de gracht zwemmen en slapen tussen het afval. Het bestuur van ASC heeft interne straffen uitgedeeld vanwege de incidenten. Het dispuut in kwestie mag komend jaar minder leden aantrekken. Frappant is dat het ASC een gesprek had gehad met de UvA, naar aanleiding van de incidenten in Groningen. Het bestuur hield toen echter haar mond over het incident. De rector van het ASC, Boris Bekkering, heeft inmiddels beloofd dat de ontgroeningen worden gemoderniseerd.

Deel dit bericht: