Klappen en bangalijst

29 September 2016

Een nuldejaars van het Groninger Studenten Corps Vindicat is bij een ontgroening in augustus zodanig gewond geraakt dat ziekenhuisopname noodzakelijk was. Een groep ouderejaars had hem zo hard op zijn hoofd geslagen dat hij een hersenoedeem opliep; een zwelling in de hersenen, schrijft NRC Handelsblad. Zes ouderejaars zijn vervolgens voor de rest van de kennismakingstijd geschorst. De student is inmiddels lid van de vereniging en wil niet reageren. Zijn ouders willen dat ook niet. Het is niet duidelijk of hij blijvend letsel heeft overgehouden aan de mishandeling. Het Vindicatbestuur heeft ‘direct na het incident een diepgaand onderzoek ingesteld’, zo schrijft het op de verenigingssite. Eigenlijk wilde Vindicat de mishandeling geheel onder de pet houden maar de ‘publicatie in het NRC dwingt ons echter tot een verklaring’. De vereniging lag vorige week al onder vuur toen de ‘bangalijst’ De Oprechte Almanak uitlekte. ‘Een selectie van 23 mooiste mokkels’, aldus de samenstellers. Bij de foto’s van de 23 studentes staan persoonlijke gegevens als telefoonnummers en het Vindicathuis waar ze wonen.

Deel dit bericht: