Kamervragen: ‘Ik was toe aan minder muizen’

Lynn van Krimpen (21, pedagogische wetenschappen)

Foto Taco van der Eb

Waar: Langebrug
Aantal bewoners: 5
Grootte: ruim 15m²
Huur: €338 excl.

Hoe kom je aan deze kamer?

‘Ik stond bovenaan de wachtlijst voor dit nieuwe studentencomplex. Ik moest vier mensen meenemen, voor een vijfka- merappartement. Vier van ons woonden al in een heel groot studentenhuis in de Kaiserstraat. We hebben er nog een vijfde bijgehaald.

‘Ons appartement kregen we niet meteen te zien, want er was er nog maar één af, op de begane grond. Maar het is een DUWO-pand, dus we vertrouwden het wel. We wonen hier nu een paar weken, op de tweede verdieping, met uitzicht op de oude toren waar de brandweer de slangen te drogen hing.’

Wat zijn de grootste verschillen met je oude kamer?

‘Daar was het ook hartstikke leuk, maar we waren toe aan iets rustigers, met minder muizen. Hier heb ik die nog niet gezien. Alles is nieuw. En schoon! Je kunt meteen beginnen met koken zonder een voorafwas te doen. Dat vond ik nooit zo’n probleem, maar nu realiseer ik me pas hoe chill dat is.’

Moest er nog veel gebeuren?

‘Het is drie maanden eerder opgeleverd dan gepland. Heel fijn, maar hier en daar ontbrak nog wel een tegeltje, of was er een heel stuk overgeslagen met verven. De vloeren moesten we zelf leggen. We hebben alle vijf dezelfde, die was in de aanbieding. De lift deed het niet, dus we moesten op die hete dag alle vloerstukken zelf omhoog sjouwen.

‘We moesten een wasmachine regelen, en we hebben ook maar meteen een gezamenlijke vaatwasser aangeschaft. Daar is trouwens helemaal geen aansluiting voor. Het apparaat is al geleverd en we zitten er vijf jaar aan vast, want we leasen ‘m. Volgens ons contract is er een opstelplaats voor een vaatwasser. We dachten dus dat je daadwerkelijk zo’n ding kon neerzetten en aansluiten. Hopelijk komt dat nog goed.’

Hoe bevalt het verder?

‘Goed! Ik wist al hoe het was om met deze meiden te wonen. In mijn kamer kom ik vooral om te studeren en te slapen. Meestal zitten we in de fusie. We zijn nog bezig met een goede bijnaam voor ons huis. Pussy Riot is nog in de race.

‘Ons pand was als eerste opgeleverd. De overburen kwamen pas later. De laatste werkzaamheden zijn nog niet helemaal klaar. Ik geloof dat we nog wel een half jaar om zeven uur wakker zullen worden door het lawaai.’

Wat zien we verder?

‘Ik heb aan synchroonzwemmen gedaan. Boven mijn bed hangt mijn badpakkie van het WK van 2012. Mijn bed is nieuw. Dat moest precies passen, anders had ik een andere indeling moeten verzinnen. Het gaafste van mijn kamer vind ik mijn blauwe bank. Die is meeverhuisd van de Kaiserstraat.

‘De cactussen komen gewoon van Kwantum. Ik vond ze zo leuk! Toen ik ze laatst water wilde geven, ontdekte ik pas dat ze nep zijn. Verder heb ik een goudvis. Eerst had ik er twee, maar die ander heeft het begeven. Hij had te veel lucht binnen gekregen, waardoor hij bleef drijven. Toen ik later een nieuwe wilde kopen, omdat het me zo ongezellig leek, hoorde ik bij de dierenwinkel dat dat juist niet goed was. Mijn vis was al te lang alleen.’

Deel dit bericht:

Voorpagina

Blowers blijven low

Wie blowt maakt niet alleen meer fouten, maar heeft dat ook nog eens minder goed in de …

Achtergrond

Wetenschap

Nieuws

English page