Studieruimte SSR

22 September 2016

SSR heeft sinds deze week een eigen studieruimte. ‘Zeker voor mensen die nog thuis wonen is het handig’, zegt voorzitter Maaike Lommerse. ‘Die kunnen hier na hun college al terecht, als ze ’s avonds nog een commissievergadering hebben.’ Het idee ontstond door een conferentie van de Landelijke Kamer van Verenigingen dit voorjaar. ‘Daar werd nog eens genoemd dat studenten tegenwoordig in steeds minder tijd moeten afstuderen. We waren al bezig met studieworkshops, maar toen we ons pand gingen opruimen, besloten we deze ruimte in te richten als studieruimte.’
Het gaat om de zogeheten ‘Dagruimte’, helemaal bovenin het pand, die al gebruikt werd voor vergaderingen. Die kunnen daar ’s avonds nog steeds plaatsvinden. ‘Toen het LUF onlangs ging verhuizen, konden de verenigingen daar meubels ophalen. Daar hebben we bureaus, stoelen en ook verlengsnoeren vandaan’, vertelt Lommerse. ‘Er komen nog twee monitoren. Verder kun je er schrijfmateriaal vinden en thee.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

22 September 2016