Bemiddelingskosten

8 September 2016

Even een halve maand huur aftikken bij een bemiddelingsbureau voor een kamer zou verleden tijd moeten zijn. Sinds 1 juli geldt de wet Dubbele bemiddelingskosten. Hoewel het vaak gebeurt, mochten verhuurmakelaars eigenlijk al geen bemiddelings- of courtagekosten in rekening brengen bij huurders. Daarvoor moeten ze bij de verhuurders zijn. Huurders van onzelfstandige woonruimtes, zoals studentenkamers, vormden daarop een uitzondering, maar ook dat mag nu niet meer van de wet. Wie toch al betaald heeft, kan later zijn geld terugvorderen. Dat moet wel binnen vijf jaar na betaling gebeuren. Op de website van de Woonbond is daarvoor een modelbrief te vinden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

8 September 2016