Vluchtelingstudenten worden beter begeleid

15 Juni 2016

De Universiteit Leiden heeft een convenant gesloten met de stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. De universiteit wil gevluchte studenten beter gaan begeleiden.

Aan de universiteit studeren rond de 150 vluchtelingstudenten. Dertig van deze studenten worden direct door het UAF ondersteund. Mogelijk gaat de universiteit studiebeurzen voor vluchtelingen beschikbaar stellen, aldus het convenant.

De stichting en de universiteit gaan intensiever samenwerken om gevluchte studenten beter te begeleiden tijdens hun studie. De universiteit treft algemene maatregelen om het studeren wat soepeler te laten verlopen.

Een studie kan bijvoorbeeld de tentamentijd voor een vluchtelingstudent verlengen en toestaan dat er in het eerste jaar eventueel een woordenboek gebruikt wordt. Verder krijgen de studenten taalondersteuning en hulp bij het wegwerken van studieachterstanden.

Als de student dat wil, kan de studievoortgang scherper in de gaten worden gehouden. Zowel de universiteit als het UAF kunnen bijspringen als dat nodig is. De stichting kan bijvoorbeeld meebetalen aan extra taalles.

Het UAF heeft ook een bestand met zeshonderd vluchtelingen die op zoek zijn naar werk. De stichting kan als wervingskanaal gaan dienen voor de universiteit.

De universiteit gaat werkervaringsplaatsen openstellen voor hoog opgeleide vluchtelingen. Verder wordt er binnenkort een ontmoetingspunt voor vluchtelingstudenten in Plexus geopend.

Het convenant geldt voor drie jaar en wordt elk jaar geëvalueerd.

VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

15 Juni 2016