Bewoner studentenflat opgepakt met geweer

15 Juni 2016

Een 26-jarige bewoner van studentenflat De Leidse Schans, aan de Deltaweg, is maandagmiddag aangehouden wegens het bezit van een jachtgeweer.

‘Er was een melding van mogelijk vuurwapenbezit binnengekomen’, vertelt politiewoordvoerder Yvette Ver. Eenmaal in de woning trof de politie inderdaad een jachtgeweer aan, pepperspray en ook onbekende vloeistoffen. Daarop werd de explosievenopruimingsdienst (EOD) erbij gehaald.

De veertiende verdieping, waar de jongen woonde, is enige tijd ontruimd geweest. Ook was de ingang van de flat even niet toegankelijk. ‘De man is aangehouden op basis van de Wet vuurwapenbezit en munitie, wat aangeeft dat hij dat wapen niet mocht hebben’, verduidelijkt Verboon. ‘Die vloeistoffen, dat bleek geen illegaal bezit te zijn.’

Het wapen en de pepperspray zijn in beslag genomen. Verboon: ‘Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.’ Inmiddels zit hij niet meer vast, aldus de woordvoerder.

MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

15 Juni 2016