Onderzoek bonnen

2 Juni 2016

De Onderwijsinspectie doet onderzoek naar de declaraties van de Universiteit Leiden.

De Universiteit Leiden is één van de vier universiteiten die door de Onderwijsinspectie onderzocht wordt.
RTL Nieuws meldde vorig jaar dat er aan diverse universiteiten royaal werd gedeclareerd: reisjes, duur meubilair, sjoemelen met de auto van de zaak.
De onderwijsinspectie kwam in reactie daarop met een rapport, waarin stond dat een aantal instellingen zich niet hield aan de eigen regels en er weinig overeenstemming was over wat er in die regels zou moeten staan. Een universiteit kon dus veel declaratiegedrag schoonpoetsen door de eigen regels te versoepelen.
Vorige week meldde RTL dat dat ‘aantal instellingen’ vier universiteiten en vier hogescholen omvat. De universiteiten zijn behalve Leiden Rotterdam, Utrecht en de TU Twente. Het zou gaan om declaraties van medewerkers, en niet van bestuurders. BB

Deel dit bericht: