Nieuwe partij ONS wint verkiezingen

26 Mei 2016

Met vijf van de acht zetels is de nieuwe studentenpartij ONS de grote winnaar van de universitaire verkiezingen.

De partij komt voort uit de SGL, met een deel van de leden van BeP. De LVS kromp van drie naar twee zetels en CSL behield één zetel. Met twee zetels voor Universitair Belang, twee voor PhDoc en vier voor FNV Overheid. Overigens veranderde er in de personeelsgeleding niets. Alleen de naam van die laatste partij luidde tot voor kort AbvaKabo. BeP bestaat overigens nog wel, maar deed alleen mee aan de faculteitsraadsverkiezingen bij Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen. Daar haalden ze respectievelijk twee zetels en eentje. Bij Geesteswetenschappen deed dit jaar ook een nieuwe partij mee, International Student Party. Die haalde twee zetels binnen. De opkomst voor de Universiteitsraad daalde deze verkiezingen bij de studenten van 21 naar iets onder de 20 procent. Bij het personeel was de opkomst zelfs gezakt van 33 naar 25 procent. MVW

Deel dit bericht: