Oefenrechtbank open

21 April 2016

De rechtenfaculteit heeft maandag een oefenrechtszaal in het Kamerlingh Onnes Gebouw geopend. De ruimte is bedoeld voor rechtbankzittingen van studenten die het pleitvak Moot Court volgen en is voorzien van spreekgestoeltes en een publieke tribune. De rechtbankzaal is gefinancierd met een crowdfundingsactie. In twee maanden tijd haalde de faculteit 45.000 euro op bij studenten, medewerkers, alumni en bedrijven. Hoogleraar Burgerlijk Recht Clementine Breedveld-de Voogd, die leiding geeft aan Moot Court, legde eerder in Mare uit waarom een eigen rechtszaal belangrijk is: ‘Het geeft een fijn gevoel als je het idee hebt dat je echt in de rechtbank staat. Het geeft studenten ook een goed beeld van de plek waar zij later mogelijk hun beroep als advocaat, officier van justitie of rechter gaan uitoefenen.’ De zaal is vernoemd naar Hans Nieuwenhuis, de in 2015 overleden hoogleraar Privaatrecht.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

21 April 2016