Informatiecentrum moet langer open

21 April 2016

Studentenpartij SGL wil dat het Onderwijs Informatie Centrum (OIC) van de faculteit Rechten haar openingstijden verruimt. In een notitie draagt de partij suggesties aan waarmee het centrum studenten effectiever kan helpen.

Studenten kunnen nu van tien tot half een bij het centrum terecht met vragen over onder andere inschrijvingen, cijferlijsten en vrijstellingen. Omdat het vaak te druk is, willen de studenten graag openingstijden van negen tot vijf. Of als dat niet mogelijk is van tien tot vier.

De informatievoorziening van het OIC is volgens studenten goed. Dat blijkt uit de net verschenen onderwijsfaciliteitenenquête. Het centrum doet het echter minder goed op het punt van de openingstijden. ‘Die scoren met een 2,4 uit vijf heel erg slecht’, zei Jeske Clarijs van studentenpartij SGL tijdens de faculteitsraadsvergadering maandag.

In december vorig jaar werd er al gediscussieerd over de openingstijden. Het rechtenbestuur was toen nog niet overtuigd van de noodzaak tot verruiming. Vandaar de notitie van SGL. ‘Het bestuur ging toen teveel uit van de luie student’, aldus Clarijs. ‘Wij gaan liever uit van de actieve student. Voor hen zijn de tijden niet toereikend. Studenten die van negen tot elf en van elf tot een college hebben, kunnen helemaal niet terecht. Ook voor studenten die niet in Leiden wonen zijn de tijden lastig.’

De partij droeg ideeën aan die het centrum kunnen ontlasten. ‘Kun je geen studenten achter de balie neerzetten? Die zijn goedkoper en kunnen ook een aantal vragen beantwoorden en cijferlijsten uitdraaien.

‘En wellicht is het een idee om studenten cijferlijsten aan te laten vragen en die in een locker te klaar te leggen. Net zoals bij de UB. Dan ben je niet gebonden aan tijden.’ Openingstijden van tien tot half twaalf en van half drie tot vier, was volgens SGL een derde mogelijkheid.

Het rechtenbestuur neemt de notitie in overweging.

VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

21 April 2016