Nieuws
Beveiliging voor Eritreadeskundige
De Universiteit Leiden houdt de veiligheid van hoogleraar Mirjam van Reisen goed in de gaten, net als de universiteit van Tilburg, waar ze ook werkt. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de politie beveiligen mee.
donderdag 21 april 2016

Dat meldde NRC Handelsblad dinsdag. Van Reisen is regelmatig in het nieuws vanwege haar kennis over Eritrea, maar ook vanwege haar ervaring met intimidatie vanuit het Eritrese regime in Nederland.

‘Rond 2010 begon ik mijn onderzoek naar mensenhandel in de Sinaï, met name van Eritreeërs’, vertelde ze in februari aan Mare. Haar werk leverde al snel veel reacties op, en uiteindelijk ook bedreigingen en nachtelijke achtervolgingen. In februari werd ze vrijgesproken van smaad en laster, nadat een in Nederland woonachtige Eritreeër een zaak tegen haar had aangespannen.

‘Zo komt mijn onderzoek vanzelf naar me toe. Ik voel me niet gehinderd, eerder uitgedaagd’, zei ze toen. Van Reisen begon hier in januari als hoogleraar computing for society bij het Leiden Centre of Data

Science. MVW