Schijnwerpers

24 Maart 2016

Het Leidse stadsbestuur wil een aantal monumenten met schijnwerpers verlichten. Zo ook het Academiegebouw en de Sterrewacht. De universiteit is echter niet enthousiast, meldt het Leidsch Dagblad. Nu worden onder andere het stadhuis, de schouwburg en de twee stadspoorten van onderaf belicht. Het stadsbestuur heeft een ton uitgetrokken voor de verlichting van andere monumenten en hoopt dat de universiteit mee wil betalen. Volgens de beheerder van de universiteitsgebouwen is er echter geen geld. Astronomen zouden bij het turen naar de sterren bovendien last ondervinden van de sterke lampen. Met behulp van een proefopstelling hoopt de universiteit met de gemeente de impact van de schijnwerpers te kunnen beoordelen.

Zie ook: Geen Commentaar - VerLeiden

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

24 Maart 2016