Klokken slaan op hol

24 Maart 2016

‘De klokken bij Geesteswetenschappen lopen overal in andere tijdzones’, meldde raadsvoorzitter Jan Sleutels tijdens de laatste faculteitsvergadering van Geesteswetenschappen. Facilitair accountmanager Carola Koetsier: ‘Eerst waren er radiogestuurde klokken, die zichzelf op de juiste tijd zetten. Maar in het Lipsiusgebouw zit zó veel beton, dat het uiteindelijk niet goed werkt. Opvallend, want toen we dit systeem eerst uitprobeerden, werkte het wel. Bovendien zijn er in de gebouwen Noord en Zuid ook problemen. En daar zit maar weinig beton in.’ Er zijn inmiddels nieuwe klokken. ‘Die werken niet automatisch. Bij het ingaan van de zomer- en wintertijd moeten we dan een extra rondje lopen. Maar die werken blijkbaar óók niet helemaal naar behoren, alsof de batterijtjes eruit gehaald worden.’ De faculteit zoekt nog naar een oplossing.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

24 Maart 2016