Deel opleiding huisartsen naar Den Haag

24 Maart 2016

Sinds vorige week donderdag heeft het Leids Universitair Medisch Centrum een campus in Den Haag.

In het oude Ministerie van Binnenlandse zaken heeft het Leids Universitair Medisch Centrum vorige week een Haagse vestiging geopend, onder de naam LUMC - Campus Den Haag. Daar gaan verschillende dingen gebeuren, legt woordvoerder Sonja Groen uit: als eerste komt er een zomerscholing voor artsen en bijna-artsen. Er zijn nog meer ‘projectideeën’, maar die moeten nog verder uitgewerkt worden.

De huisartsenopleiding die het LUMC verzorgt, krijgt een nevenvestiging in Den Haag, gericht op het thema ‘Population Health’ – brede, op volksgezondheid en preventie gerichte geneeskunde. Er komen achttien extra opleidingsplaatsen bij, maar de locatie moet ook de andere artsen in Den Haag – een stad met een hoop grootstedelijke gezondheidsproblematiek – van kennis gaan voorzien. Groen: ‘Het doel is uiteindelijk permanent circa 250 huisartsen en zo’n 100 specialisten ouderengeneeskunde in opleiding te hebben. Uiteindelijk komt dan 30-50% van de opleiding in de Campus Den Haag.’

Daarnaast komt er ook een onderzoeksmaster Population Health Management, waarvan de eerste onderdelen al dit jaar te volgen zullen zijn.

Den Haag investeert fors in universitair onderwijs. De Universiteit Leiden heeft al meerdere opleidingen in de Hofstad. Ook de universiteiten van Delft en Wageningen openden er vestigingen.

BB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

24 Maart 2016