'Zet de zaag in de designstoel'

3 Maart 2016

De faculteit Governance and Global Affairs in Den Haag heeft in haar pand aan de Schouwburg-straat een auditorium met designstoelen. Alleen zijn de dure zetels zo hoog dat spreker en publiek elkaar niet kunnen zien. Dat probleem moet opgelost worden, aldus de faculteitsraad.

‘In de mooiste en meest representatieve zaal in het gebouw is sprake van een zichtbaarheidsprobleem voor publiek en spreker’, zei personeelsraadslid Patrick Overeem. ‘Als je op een even rij zit in het auditorium kun je de spreker amper zien. En de spreker kan jou ook nauwelijks zien. Iemand die een lezing geeft moet toch echt wel zicht hebben op meer dan de helft van de aanwezigen.’
‘Je kunt nu wel lekker slapen zonder dat het opvalt’, fluisterde een van de raadsleden tijdens het betoog van Overeem.
Het probleem is dat de luxe en peperdure stoelen een hoge houten rug hebben die het zicht van de deel van het publiek ontneemt. Overeem: ‘Het hout steekt een centimeter of tien boven de blauwe bekleding van de stoel uit. Mijn voorstel zou zijn om dat vrij overbodige stuk aan de bovenkant van de stoelen af te zagen. Dat scheelt al enorm. Want nu wordt het podium een keer in de zoveel tijd verhoogd. Maar dat is ook niet echt een oplossing.’
Ik ben helemaal voor’, zei personeelsraadslid David Ehrhardt. ‘Het is echt een ramp.’
‘Ik zal kijken wat ik kan doen’, zei Jolanda Riel van het faculteitsbestuur. ‘Misschien kunnen de zittingen van de stoelen verhoogd worden. Maar dan moet wel iedereen nog wel met zijn voeten bij de grond kunnen.’ Decaan Kutsal Yesilkagit grapte dat er ‘maar kussens op de stoelen moeten worden gelegd.’
Overeem: ‘Ik snap dat je niet zomaar een decoupeerzaag in die stoelen zet. Maar misschien kan een klusbedrijf er in de zomervakantie eens goed naar kijken.’ VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

3 Maart 2016