Krijten voor Jezus

3 Maart 2016

Zo’n dertig leden van de christelijke studentenvereniging NSL maakten maandag een stoepkrijttekening op het Leidse Stationsplein. De krijttekening is alleen vanaf afstand te lezen, en kostte ongeveer twee uur tijd om te maken. De NSL’ers wilden op deze manier aandacht vragen voor hun jaarlijkse Alpha-cursus, een introductie in de christelijke spiritualiteit. Die begint dit jaar op 8 maart. In totaal zijn er acht bijeenkomsten op de sociëteit van de vereniging aan de Oude Singel. Volgens NSL  is de cursus  bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar de zin van het leven. ‘Je krijgt de mogelijkheid om te leren wat geloven inhoudt en tijdens de bijeenkomsten staat het uitwisselen van ideeën centraal’, aldus Roos Janssen,  lid van de activiteitencommissie van NSL, in het persbericht over de actie. Zo kan er ook worden gediscussieerd over  de vraag of Jezus daadwerkelijk heeft bestaan. De vereniging bestaat inmiddels 25 jaar en heeft meer dan driehonderd leden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

3 Maart 2016