Kamervragen: 'Douchemuntjes halen bij de eigenaar'

Siemen Geerts (18, archeologie)

Foto: Marc de Haan

Door Petra Meijer

Huis: Sophiastraat 61
Grootte: 11,5 m2, 375 euro
Bewoners: 4

Waarom woonde je in een caravan?
‘Het lukte me niet om een kamer te vinden en ik kom uit Berkel-Enschot. Ik zou dus elke dag vier uur moeten reizen. Ik had reistijdvoorrang, maar de 120 andere studenten die op een vrijgekomen kamer reageerden ook. Eén persoon krijgt de kamer, de andere 119 moeten weer verder zoeken. Ik kwam steeds dezelfde mensen tegen en moest steeds hetzelfde verhaal vertellen. Na acht keer hospiteren was ik er wel klaar mee.’

En toen dacht je: ik ga gewoon kamperen?
‘Ik heb eerst nog overwogen om met een vriend op de boot van mijn opa te gaan wonen. Hij heeft een jacht van 16,5 meter dat momenteel te koop staat. Maar het lukte niet om een ligplaats met water en elektriciteit te vinden. Mijn ouders hadden thuis een caravan. Na de el cid zijn we naar camping Stochemhoeve gereden, vlakbij park Cronesteyn. Daar kon ik wel terecht. Blijkbaar zijn er elk jaar studenten die er door kamernood een tijdje kamperen, maar dit jaar was ik de enige.’

Hoe was dat?
‘Heerlijk rustig en het uitzicht was prachtig, maar het had natuurlijk ook wel nadelen. Als ik wilde douchen moest ik een douchemuntje halen bij de eigenaar. Ze waren voor mij gelukkig wel gratis, maar als je het een keer vergat, kon je weer helemaal terug. Ik moest ook zelf water halen. Dat is natuurlijk goed voor de lichaamsbeweging, maar ik zet toch liever gewoon de kraan open. En je moest het toilet legen of naar het toiletgebouw lopen: het was wel heel erg kamperen. Mettertijd werd het natuurlijk ook steeds kouder. Vooral toen een van de verwarmingselementen van mijn straalkacheltje knapte. Gelukkig had ik de voortent: daar droogde ik mijn was en zette ik mijn fiets neer.’

Maar nu heb je de camping verlaten?
‘In eerste instantie zou de camping op 3 oktober dicht gaan, maar ik mocht twee weken langer blijven. Via een vriend van de middelbare school heb ik toch een kamer gevonden. Hij vertelde dat in zijn huis een kamer vrijkwam en toen heb ik meteen contact opgenomen met de makelaar. Dat is denk ik de gouden tip: regel het via via.’

Ben je blij met je kamer?
‘Ik heb stromend water, een warme douche, elektriciteit: natuurlijk ben ik blij met mijn kamer! Kamperen was leuk, maar alleen als tijdelijke oplossing. Mijn kamer is nog wel een beetje leeg, want het grootste deel van mijn spullen ligt bij mijn ouders. Zo heb ik vroeger stenen en mineralen verzameld en militaria uit de Eerste Wereldoorlog. Veel van die dingen heb ik zelf gevonden: stukken schoen, granaten en granaathulzen, kogels. Als kind was ik altijd al bezig met archeologie. Archeoloog worden was een jongensdroom. Ik ben het gewoon gaan doen.’

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Rubrieken

English page