Vastgoeddeal

18 Februari 2016

Rolf Oosterloo, directeur bedrijfsvoering in het faculteitsbestuur van Sociale Wetenschappen, is een van de dertien voormalige toezichthouders op wie ROC Leiden schade gaat proberen te verhalen. Het ROC raakte in financiële problemen na de bouw van twee grote gebouwen bij de NS-stations Leiden Lammerschans in 2011, en Leiden Centraal in 2013. Oosterloo was er tot medio 2008 toezichthouder. In die periode werden belangrijke nieuwbouwbeslissingen genomen. De dertien toezichthouders ontvingen een algemene brief waarin ROC Leiden aankondigt de aansprakelijkheid van hen als toezichthouder te onderzoeken. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft onderwijsminister Jet Bussemaker het ROC ‘zo goed mogelijk te ondersteunen om een succesvolle procedure aan te spannen’. Volgens de minister worden individuele dagvaardingen voorbereid. Oosterloo wilde niet reageren op de aansprakelijkstelling.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

18 Februari 2016