Alcoholboete toch voor verenigingen

18 Februari 2016

Wie zelf schenkt, mag niet drinken, er moet een bhv’er aanwezig zijn en het faculteitsbestuur moet toestemming geven, dat zijn enkele regels uit het nieuwe universiteitsbrede alcoholprotocol voor borrels.

Studieverenigingen drongen ruim twee jaar geleden al bij de geesteswetenschappenassessor aan op een duidelijk beleid, nog voor de wettelijke verhoging van de minimumleeftijd voor alcoholgebruik. Ze vreesden voor hoge boetes, als een zeventienjarig lid bij een borrel met een biertje betrapt werd, en wilden de verantwoordelijkheid regelen met het faculteitsbestuur. In december 2015 zou er eindelijk een eerste versie zijn, universiteitsbreed. ‘Het kán betekenen dat er helemaal geen alcohol geschonken mag worden’, zei de huidige assessor, Aurelie van ’t Slot vooraf. Op die eerste versie ontving ze ‘heel veel negatieve reacties’ van de studieverenigingen.
Nu is er dus een nieuwe versie, waarop ze geen reacties heeft ontvangen. ‘Ik ga ervanuit dat ze akkoord zijn’, zei ze afgelopen raadsvergadering over het nieuwe plan. ‘Er wordt niet actief gecontroleerd, maar wie schenkt is verantwoordelijk’, zei ze ook. Raadslid Bert van Laar wilde weten: ‘De boete is dus voor…’ ‘De studieverenigingen’, vulde Van ’t Slot aan.
De nieuwe regeling wordt eerst vastgesteld door het College van Bestuur en gaat daarna langs de faculteiten. MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

18 Februari 2016