Poeptransplantatiebank

11 Februari 2016

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft sinds deze maand de eerste poeptransplantatiebank van Nederland.

Een poeptransplantatie is een behandeling voor bijvoorbeeld darminfecties die zich lastig op een andere manier laten behandelen. In plaats van slechte bacteriën als Clostridium difficile kunnen dan de goede darmbacteriën van de donor zich door de darmen van de ontvanger verspreiden.

In tegenstelling tot wat u misschien vreest wordt zo’n transplantatie toegediend via een buisje in de neus. In de toekomst moet de poepbank ook onderzoek mogelijk maken naar zulke transplantaties bij de ziekte van Crohn of chronische dikkedarminfectie. Donaties zijn van harte welkom. Mail even naar info@NDFB.nl als je een bijdrage wil leveren.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Februari 2016