Nieuw trainingslab geopend

11 Februari 2016

Maandag opende minister Kamp de nieuwe Leidse Biotech Training Facility. De faciliteit gaat laboratoriumtrainingen verzorgen, maar had daar wel een extra opkontje van de universiteit, gemeente en Leids Universitair Medisch Centrum bij nodig.

Veel labmedewerkers hebben training nodig om hun vaardigheden up to date en gecertificeerd te houden of te krijgen. Als je een bedrijf bent, wil je die training niet in je eigen lab doen, want dan ligt je productie stil.
‘Er zijn veel plekken waar ze trainingen in labvaardigheden verzorgen, maar wereldwijd is er maar een handjevol faciliteiten met de voorzieningen die wij hebben’, legt Rebekah Bikker van de Leidse Biotech Training Facility uit. ‘Wij hebben speciale clean rooms, die aan de hoogste productie-eisen van de farmaceutische industrie voldoen.’
De universiteit wilde graag dat er zo’n faciliteit kwam, onder meer omdat studenten van studies als biofarmaceutische wetenschappen daar een deel van hun opleiding kunnen krijgen. Er kwam ook universitaire steun: het gebouw staat op grond die van de universiteit is. Begin dit jaar werd duidelijk dat er nog een extra opkontje nodig was: een Europese subsidie was nog niet binnen, dus de faciliteit heeft een lening van 1,2 miljoen nodig.
Universiteit, gemeente en het Leids Universitair Medisch Centrum schieten elk vier ton voor, in een rentedragende lening. ‘We geven geen geld’, benadrukt universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke: ‘Wij vinden het belangrijk dat deze voorziening er is. Zodra het Europese geld er is, lost de faciliteit haar leningen weer af.’ BB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Februari 2016