Minerva plaatst zonnepanelen

11 Februari 2016

Dinsdag onthulde Minerva tijdens de Groene Borrel 95 zonnepanelen op het dak van de sociëteit. ‘We willen laten zien dat Minerva niet alleen om drinken draait.’

In de foyer van de sociëteit luistert een zwartgekleed gezelschap van corpsleden, reünisten en gemeenteambtenaren naar het praatje van Minerva-voorzitter Max Grapperhaus. ‘Toen ik klein was hoorde ik soms buurmannen opscheppen over hun nieuwe V8. Nu hoor je ze over hun Toyota Prius. Minerva moet met haar tijd meegaan. We willen de vereniging duurzamer maken.’
Als rond zessen de deuren opengaan drommen de aanwezigen samen. Op de trap naar het dak knipt wethouder Robert Strijk een lint door. De 95 zonnepanelen liggen er, maar veel gasten hebben meer oog voor het uitzicht. Met mobiele telefoons worden snel een paar plaatjes gemaakt. De kou drijft de aanwezigen snel naar binnen voor de naborrel.
Robert Weijerman van commissie Groen Minerva: ‘We zijn vorig jaar begonnen. Ik heb een paar weken geleden het stokje overgenomen als voorzitter, dus de zonnepanelen waren eigenlijk het project van de oud-commissieleden. Maar er is nog meer te doen aan duurzaamheid. We willen de voedsel- en papierverspilling tegengaan. Ik weet dat Minerva niet bekendstaat als duurzaam, maar dat is een vals beeld. Met dit soort acties willen we dat doorbreken’, vertelt hij.
Ook Grapperhaus is overtuigd van de idealen. ‘De samenleving wordt zich steeds bewuster van de kostbaarheid van het milieu. Wij willen de vereniging groener maken. We hebben een spanningsoptimalisator aangebracht in de tent zodat we kunnen meten hoeveel stroom we verbruiken. Duurzaamheid is ontzettend belangrijk.’
Weijerman geeft ook aan betrokken te zijn. ‘We willen ons aanpassen aan de huidige tijd. Minerva draait niet alleen om drinken.’ Bij de vraag of Minerva ook al toe is aan meer duurzaam gebruik van water trekt de twijfel over zijn gezicht. ‘Misschien kunnen we ergens duurzaam bier krijgen. Waar vandaan? Geen idee. Ik ga ernaar kijken.’ MP

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Februari 2016