Grofvuil kost 30 euro

20 Januari 2016

De gemeente Leiden vraagt vanaf 1 februari € 30,- voor het ophalen van grofvuil.

Voorjaarsschoonmaak in je studentenhuis? Huisgenoot zijn ouwe bankstel achtergelaten na de verhuizing? Vanaf volgende maand rekent de gemeente Leiden dertig euro voor het ophalen van grofvuil. Zo liggen de kosten bij de aanbieders van afval, in plaats van ze uit te smeren over alle inwoners van Leiden via de afvalstoffenheffing.
Die dertig euro geldt per portie van maximaal twee kubieke meter, heb je meer dan dat, dan moet je meerdere afspraken maken voor dertig euro per keer. Wegbrengen naar de zogeheten Milieustraat op het Waardeiland blijft vooralsnog gratis.
Om te voorkomen dat je buren ‘s nachts stiekem hun grofvuil bij het jouwe zetten, wordt de aanbiedtijd verkort, en vraagt de gemeente bij je afspraak om aan te geven wat voor vuil je hebt. Chemisch afval, afval met asbest erin, bouw- en sloopafval komt de gemeente niet ophalen: dat moet je sowieso wegbrengen.
Ook oude elektrische apparaten tellen niet als grofvuil. Kringloopcentrum het Warenhuis komt die wel gratis ophalen, ook als ze stuk zijn. Kijk dan wel even op hun website voor de precieze voorwaarden, want gewoon je oude koelkast op de stoep zetten en naar college gaan mag bijvoorbeeld niet. BB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

20 Januari 2016