Begeleider voor universiteit en buren

20 Januari 2016

Er wordt een onafhankelijke procesbegeleider aangesteld, zodat alle belanghebbenden worden gehoord bij de nieuwbouwplannen van Geesteswetenschappen. Dat bleek afgelopen donderdag, toen de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling de plannen besprak. Een procesbegeleider was het verzoek van de bewoners van de 58 woningen tegenover het Lipsius, die als het aan de universiteit ligt, zullen verdwijnen. Raadslid Yvonne van Delft (GroenLinks) pleitte er bij de bespreking nog voor om de woonfunctie in het gebied op een of andere manier toch te behouden, vanwege de sociale controle. ‘Dan sluit u de voorkeursvariant op voorhand al uit’, reageerde wethouder Frank de Wit. Sommige partijen wilden echter wel verder met Van Delft in gesprek over haar suggestie. Deze donderdag staat de officiële vaststelling van de nota van uitgangspunten op de agenda van de Leidse gemeenteraad.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

20 Januari 2016