Kamervragen: 'Je zou me nerd kunnen noemen'

Cas Teurlings (20, psychologie)

Door Gabe Kramer

Huis: Hooigracht 39
Grootte: 14 m2
Kost: € 320 incl.

Hoe lang woon je hier al?
‘Vanaf mei. Ik studeerde toen al, maar was vooral op en neer aan het reizen tussen Leiden en Rotterdam. Gelukkig heb ik maar twee keer te hoeven hospiteren. Nu woon ik hier met twintig anderen. Erg gezellig.’

Je kamer lijkt wel een oude bibliotheek. Wat heb je hier allemaal?
‘De oude geweren die aan de muur hangen, zijn van mijn opa geweest. Gek genoeg wilde niemand in de familie ze hebben. Ze werken natuurlijk niet meer.
‘Maar wat de kamer zo bibliotheekachtig maakt zijn de vele oude boeken. Een van mijn favorieten is On the Origin of Species van Charles Darwin. Maar het mooiste vind ik toch wel Faust van Goethe.’

Ben je ook lid van het Augustinus-gezelschap dat Faust heet?
‘Nee. Augustinus trok me niet zo. Ik vind het te veel een feestvereniging. Ik zit zelf sinds dit jaar bij het Quintusdispuut Da Vinci, dat zich profileert als nostalgische kennisclub. In 2014 heb ik El Cid gelopen en wist ik eigenlijk al dat ik bij dat dispuut wilde.
‘Nadat ik via mijn vriendin, die in een huis met wat Da Vinten woont, er een paar had leren kennen wist ik het helemaal zeker. Daar hangt de bul van mijn dispuut, die vind ik echt heel vet.’

Ben je een nerd?
‘Je zou me een nerd kunnen noemen. Met dispuutsgenoten houd ik soms filmmarathons met Star Wars en Lord of the Rings.
Naast al die antieke dingen op mijn kamer ben ik ook een groot fan van oldtimers. Ik heb ook een oude motor waar ik in de zomer op rijd. Huisgenoten maken dan grappen over de leren jas die ik dan draag. Dat kwam bijvoorbeeld terug in het Sinterklaasgedicht dat voor me was geschreven.’

Hoe ging dat dan?
“Die zwoele motorrijder in leer blijft ook al wat gay, maar daar vindt de Sint stiekem niks mis mee.” Hier in huis is het de bedoeling dat je dan een zo hard mogelijk gedicht over iemand maakt.’

Doen jullie veel samen?
‘We hebben natuurlijk huisactiviteiten zoals Sinterklaas en huisweekend. En vanavond hebben we een kerstdiner, normaal houden we dat altijd rond februari, dit jaar voor de verandering een keer vóór de kerstdagen. We komen allemaal verkleed als iets wat te maken heeft met een land dat je zelf kiest.’
‘Mijn vriendin en ik zijn voor Iran gegaan, omdat zij daar vandaan komt. Ik moet nog spullen kopen zodat ik me kan verkleden als ayatollah, laat ik dat nu maar gaan doen!’

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

De laatste halte

Bij sommigen is het geen kwestie van jaren en niet eens van maanden. Mare ging langs bij …

Nieuws

Rubrieken

English page

Courts of fear

Machteld Zee attended English sharia-court hearings as part of her doctoral research. She …