'Is er filevorming bij Rechten?'

16 December 2015

Rechtenstudenten willen dat het Onderwijs en Informatie Centrum (OIC) van de faculteit ruimere openingstijden krijgt. Het faculteitsbestuur is nog niet overtuigd.

Nu kunnen studenten van tien tot half een bij het centrum terecht met vragen over onder andere inschrijvingen, cijferlijsten en vrijstellingen. De studenten willen graag openingstijden van negen tot vijf. Want het is nu vaak te druk bij het centrum.
De studentenpartijen in de faculteitsraad hebben een notitie opgesteld waarin zij deze verruiming voorstellen: ‘Wij zien de drukte, ervaren de frustraties en constateren vooral ook dat het anders kan,’ schrijven ze.
Bij de faculteiten FSW en Geesteswetenschappen zijn vergelijkbare balies immers langer open.
‘We missen in de notitie een analyse van hoe druk het nu echt is bij het OIC,’ zei Peter van Es van het rechtenbestuur tijdens de faculteitsraadsvergadering maandag. ‘Mocht er filevorming zijn, dan kunnen we mogelijk de openingstijden aanpassen.’
Personeelsraadslid Birgit Wildenburg: ‘Ik ben zelf hoofd van het OIC geweest. Toen waren we ‘s middags open en kwamen de studenten grotendeels aan het eind van de dag. Verruiming is niet per se versnelling.’
Er komt overigens nog een faciliteiten-enquête waarin ook het OIC aan bod komt. Het bestuur wil graag aan de hand van de resultaten uit deze enquête verder praten over de openingstijden. VB

Deel dit bericht: