Stijging van salarissen medewerkers

2 December 2015

Universiteitsmedewerkers krijgen meer geld, en ook meer van hun geld. Allereerst hebben de vakbonden met universiteitskoepel VSNU afgesproken dat de salarissen met 1,25 procent omhoog gaan.

En dat per 1 september 2015 met terugwerkende kracht, dus aan het eind van ’t jaar komt er nog meer extra geld. En bovenop dat extra geld komt nog een eindejaarsbonus van 500 euro. Die vervangt de zomerbonus van 350 euro die medewerkers volgens eerdere afspraken in juni 2016 zouden krijgen.
Bovenop die echte salarisverhoging komt er nog een verhoging van het nettosalaris, want het pensioenfonds ABP verlaagt de pensioenpremie. Dit jaar dragen medewerkers 19,6 procent van hun brutoloon af aan de pensioenenboer, volgend jaar wordt dat 17,8 procent. Het kan wel zijn dat die premie in april weer wat wordt bijgesteld, dat besluit het ABP in januari. Als er minder geld in de pensioenpot gaat, is het natuurlijk goed mogelijk dat er ook minder uitkomt. Voor jonge werknemers zou dat zelfs 14 procent van hun uiteindelijke pensioen kunnen schelen, rekende het ABP eerder dit jaar voor. BB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

2 December 2015