Rechten wil af van fietsenjungle

2 December 2015

De stoep voor het Kamerlingh Onnes Gebouw is vaak bezaaid met fietsen. Het rechtenbestuur wil af van de rommelige en onveilige situatie.

‘Er liggen nu twee plannen’, vertelde Dennis Hoitink van het rechtenbestuur tijdens de faculteitsraadsvergadering.
‘Een mogelijkheid is het groen weghalen voor het gebouw en daar extra stallingen plaatsen. De gemeente heeft echter bezwaar tegen deze oplossing. Die zien de tuin van het KOG als verlengde van het Van der Werfpark en zijn niet blij als we dat weghalen.’
Een andere optie is de bouw van een ondergrondse fietsenstalling voor het gebouw.
‘Dan kan de grond voor het gebouw ook deels gebruikt worden als terras van het Juridisch Café. Maar u voelt het al aankomen: dit is de dure variant. Optie één zit in de prijsklasse van een aardige woning. Bij nummer twee moet er toch al gedacht worden aan de kosten van een villa in Bloemendaal of Wassenaar.’
De faculteit denkt ook over het aanbrengen van een dakopbouw op de zijvleugel van het KOG.
‘Geld en vergunningen zijn wat dat betreft de twee voornaamste knelpunten’, zei Hoitink. ‘Omwonenden gaan zeker bezwaren indienen. Dat gebeurde ook bij de bouw van de studentwoningen naast het KOG.’
Daarnaast heeft de universiteit al de nodige bouwprojecten lopen. Het betàcomplex is in aanbouw, in Den Haag wordt er verbouwd en Geesteswetenschappen is ook al plannen aan het maken voor een nieuw onderkomen. Veel geld is er dus niet.
‘Je wilt het liefst investeren in onderwijs en onderzoek,’ aldus Hoitink. ‘En niet in stenen. Maar de collegezalen worden nu al optimaal benut en de randen van de dag worden al opgezocht wat betreft het geven van onderwijs.’ VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

2 December 2015