Blijvers zijn spekkers

25 November 2015

Internationale studenten die hier na hun studie blijven plakken, spekken de Nederlandse schatkist jaarlijks met zo’n 950 miljoen euro. Dat berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van EP-Nuffic. Voor het onderzoek volgde het CBS de internationale studenten die in 2008-2009 hun diploma haalden.
Vijf jaar na het afronden van hun studie, woonde een kleine 40 procent van hen nog in Nederland, en had 70 procent van hen een betaalde baan. Uit een rekenmodel van het Centraal Planbureau bleken de internationale afgestudeerden Nederland per jaar 950 miljoen euro op te leveren, naast andere niet-financiële voordelen van internationalisering. Zouden ze nog langer hier blijven, dan zou dat bedrag alleen maar oplopen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

25 November 2015