'Snakie bijt bijna nooit'

Jarko Dubbeldam (22, Statistiek)

Huis: Flanorpad 7C
Grootte: 11 m2
Kost: € 267 inclusief

Hoe ben je aan de kamer gekomen?
‘Ik heb gehospiteerd via Kamernet in april 2013. Er is hier plek voor twintig mensen, maar het was een erg stil huis. Inmiddels is dat een stuk beter geworden. We hebben nu een schoonmaakrooster, televisie en huisbier. Op maandagavond zijn er soms borrels, maar daar kan ik eigenlijk nooit bij zijn, want ik doe veel commissiewerk. We hebben ook een huishamster die Wolfham Amadeus Grey heet.’

Waarom zijn de muren geel?
‘Ze waren eerst wit, maar dat vond ik wat kaal. Ik wou graag meer kleur, maar omdat er niet zoveel zonlicht binnenkomt wordt lichtblauw of lichtgroen al snel donker. Ik heb mijn kamer verder aangekleed met posters. Die van Legend of Zelda: Majora’s Mask heb ik in Londen gekocht, net als de Game of Thrones-kaart boven mijn bed.’

Zo te zien ben je een gamer.
‘Klopt. En dan vooral van fantasy-games en series. Ik lees ook graag de boeken van Tolkien en ik heb de Song of Ice and Fire-cyclus van George R. Martin. Mijn gamegitaar en –drumstel zijn om nummers voor Rock Band mee te spelen. Ik ben lid van studentenspelvereninging Het Duivelsei waar we ook Rock Band of Guitar Hero spelen. Soms maak ik zelf een nummer, dan is het handig als ik die eerst thuis kan testen voor ik hem meeneem naar de vereniging.’

Bijzonder huisdier heb je ook.
‘Ik heb altijd al een fascinatie voor slangen gehad. Ik kom uit het dorp Pijnacker. Toen daar in 2010 een dierenwinkel opende die slangen verkocht, ben ik gelijk gaan kijken. Ik zag Snakie en wist dat ik hem wilde hebben. Ik sleepte mijn moeder mee naar de dierenwinkel en die vond het ook wel indrukwekkend. Mijn vader overtuigen was iets moeilijker, maar dat is me uiteindelijk ook gelukt. Het gaf wel wat commotie toen mijn tantes op bezoek kwamen. Die schrokken zich een ongeluk. Maar nu woon ik op mezelf, dus heeft niemand er meer last van.’

Is hij niet gevaarlijk?
‘Nee, het is een koningspython. Dat is een heel rustig slangenras. Snakie bijt alleen als hij zich bedreigd voelt. Daar is niet echt reden voor, hij ligt de hele dag in het terrarium. Soms haal ik hem er wel eens uit om hem vast te houden, maar meestal laat ik hem lekker slapen.’

Ben je nooit gebeten?
‘Eén keer, maar toen was hij aan het vervellen, en dan zijn ze altijd nerveus. Het stelde weinig voor, ik had niet eens een pleister nodig. Bovendien zijn pythons niet giftig.’

Wat eet hij?
‘Ik voer hem dode muizen en ratten, die kun je ingevroren kopen bij de dierenwinkel. Het geeft geen problemen met de huishamster hoor, daar zorgen een paar van mijn huisgenoten voor. Wolfham heeft niks te vrezen.”

Door Monica Preller

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Een schetsboek als bio

Hij groeide van graffiti-artiest uit tot internationaal vermaard kunstenaar. In Blackbook …

Wetenschap

Nieuws

Rubrieken

English page