Havo-plus en vwo-min

5 November 2015

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die maatwerk bij middelbareschooldiploma’s vanaf volgend schooljaar mogelijk moet maken.

Zo kunnen scholieren een vwo-diploma halen met vakken op havo-niveau, of een havo-diploma met vakken op vwo-niveau.
‘We vinden het een interessant idee en gaan nu met elkaar in gesprek over hoe we dat moeten vormgeven’, zegt woordvoerder van universiteitskoepel VSNU Bastiaan Verweij. ‘De flexibiliteit spreekt ons aan. Maar maatwerk in het middelbaar onderwijs vraagt ook om maatwerk bij het beoordelen van aanmeldingen en toelatingen.’
Wie struikelt over Duits en dat op havo-niveau volgt, kan wellicht gewoon aan een universitaire studie beginnen die niets met Duits te maken heeft. ‘Maar als je meerdere vakken op havo-niveau gevolgd hebt die relevant zijn voor de vervolgopleiding, dan ligt dat lastiger. Er ontstaan dus een soort havo-plus diploma’s en vwo-min diploma’s.’ PM

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

5 November 2015