Nieuws
Online micromaster m
Vanaf nu kun je je inschrijven voor een online cursus Supply Chain Management, een zogeheten micromaster. Dat is een opleiding van een half jaar. In tegenstelling tot de vele andere online cursussen, telt deze daadwerkelijk mee voor een universitaire titel.
woensdag 14 oktober 2015

Steeds meer universiteiten, waaronder die van Leiden, experimenteren met online onderwijs. Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) gaat vanaf februari een stapje verder. Meedoen aan de micromaster is gratis. Wie een certificaat wil moet vijftienhonderd dollar betalen; een ‘bescheiden bedrag’, in de ogen van het MIT.

Of andere opleidingsinstituten je zo behaalde studiepunten erkennen is nog onduidelijk, maar ze zijn in elk geval goed genoeg voor het MIT zelf: met het diploma kan je toegelaten worden voor de andere helft van de master, die je nog gewoon op de campus volgt.

Voor die andere helft betaal je dan een half jaar MIT-collegegeld, zo’n $33.000. ‘Iedereen die hier wil komen, maakt nu ook kans’, aldus de baas van het Institute in de Amerikaanse media. BB