Leidse archeologische vondst

8 Oktober 2015

Op de Faculteit Archeologie, in het Van Steenisgebouw, wordt volgende week donderdag een archeologische vondst onthuld, als aftrap van de eerste editie van de Archeologiedagen. ‘Het is een Leidse vondst’, kan hoogleraar archeologie David Fontijn alvast verklappen. ‘Gedaan door Archol, het archeologische onderzoeksbureau van de universiteit. Een aantal van onze masterstudenten werkten aan het onderzoek mee.’ Fontijn zal de ontdekking onthullen, samen met zijn collega Sebastiaan Knippenberg en gedeputeerde Ralph de Vries van de provincie Noord-Holland. De Archeologiedagen vinden van 16 tot en met 18 oktober namelijk niet alleen op de universiteit plaats, maar op locaties in heel Zuid- en Noord-Holland en Utrecht. In het Van Steenisgebouw kun je zaterdag- en zondagmiddag je eigen archeologische vondsten laten analyseren. Fontijn: ‘Iedereen die ooit iets gevonden heeft, misschien wel een mammoetbot of een bijzonder scherfje, mag dat meenemen.’ Rond Katwijk en Noordwijk is een route uitgezet langs de noordelijke grens van het Romeinse Reik, die je kunt fietsen, wandelen of varen. Het is de bedoeling dat de archeologiedagen volgend jaar landelijk gaan.

Deel dit bericht: